Nog maar net opgericht kreeg BJJ Team Luctor te maken met corona. Braziliaans Jiu Jitsu (BJJ) is een vechtsport die zich richt op het zo snel mogelijk naar de grond brengen van de tegenstander om daar verder te gaan met het grondgevecht.

BJJ Team Luctor traint drie keer in de week afwisselend in Zierikzee en Goes. De oprichters Jelle den Boer, Ronald Kramer en Joan van den Hoek vreesden begin maart dat veel leden zouden afhaken. “Daarom hebben we de abonnementen stopgezet en geprobeerd met locatieverhuurders afspraken te maken”, blikt Jelle terug.

Creatief

Omdat er op den duur wel buiten getraind mocht worden, maar contact nog niet was toegestaan, werd een creatieve oplossing bedacht: poppen. Inspiratie hiervoor vormde een filmpje van de grondleggers van de Braziliaans Jiu Jitsu, de familie Gracie uit Rio de Janeiro.

Jelle: “Leden hebben ieder hun eigen zogenoemde grappling-pop gemaakt. De pakken die we dragen, werden volgestopt met kussens, teddyberen, vesten en handdoeken.” Zo kon de betaalde abonnementsvorm weer opgestart worden.

“Zeker veertien à vijftien leden had zo’n pop gemaakt en kwamen naar de eerste training in Zierikzee. Ook vanuit Middelburg; zo graag wilde iedereen weer.” De poppen hoefden niet te kunnen staan, want de kern van de sport vormt het grondgevecht.

“Vanaf 1 juli mocht er gelukkig weer ‘full contact’ getraind worden.”

Lees het volledige magazine via: https://magazine.sdsport.nl/08_zomer_2020/corona